Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Η ΔΕΗ των διακοπών και των συνδικαλιστών

Μεγάλωσα σε μία πόλη εξηρτημένη σε ολόκληρη την ύπαρξή της από τη ΔΕΗ.

Μια πόλη βρώμικη, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος, με εύπορους πολίτες, πολλά BMW σε κάθε δρόμο και αστείες δημοτικές αρχές.

Εκεί λοιπόν έμαθα ότι η ΔΕΗ είναι ΔΗΜΟΣΙΟ.
Οχι αγαθό, σκέτο ΔΗΜΟΣΙΟ.
Ολοι μπορούσαν να δουλεύουν και να μην εργάζονται.
Μεγάλοι μισθοί και συντάξεις, βαρέα ένσημα και το 80% ...αραχτό.
Δεν είναι υπερβολή ότι εκτός από μια μειοψηφία σκληρά εργαζόμενων στα ορυχεία και στην παραγωγή οι υπόλοιποι αποτελούν ένα τεράστιο συφερτο τεμπέληδων.Οι σκληρές δουλειές γίνονται από εργολάβους (ιδιώτες,ντε) και εποχιακούς.
Και γύρω-γύρω υπάλληλοι γραφείου, νοσοκόμες, καθαριστές, μελετητές, κενές καρέκλες μισθοδοτούμενων.
Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά: Γόνοι πολιτικών που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ (και πληρώνωνται), μετατάξεις ή προσωρινές μεταθέσεις "σε άλλα πόστα", ρεμούλες, φορτηγά με κλεμμένα ανταλλακτικά να πωλούνται στη ¨μαύρη¨, τα συνεργεία να χτίζουν τα σπίτια των εργαζομένων και των διευθυντών... Και αυτά τα ξέρουν ΟΛΟΙ. Οχι οι πολιτικοί, οι πολίτες. Και τα πανίσχυρα συνδικάτα. ΠΟυ διορίζουν τα παιδιά τους ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ (αλήθεια θα πάει ποτέ ο δημοσιογραφίσκος που σκαλίζει τις ζωές όλων μέχρι την...Πτολεμαιδα (μπα, το Porsche δεν θα αντέξει τις λακούβες).

Και όλοι αυτοί οι τύποι τώρα απεργούν.
Και κόβουν το ρεύμα στο ζαχαροπλάστη της γειτονιάς που αύριο θα πετάξει τα γλυκά του. (Και θα πάρει μικρότερη σύνταξη από αυτούς).
- Γιατί αυτός δεν είναι ίδιος με αυτούς.Αυτοί φάγανε τα χρόνια τους στα εργοστάσια, δεν τεμπέλιαζαν όπως αυτός στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου.
- Γιατί αυτοί πρέπει να πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις, καλύτερες παροχές, χιλιάδες μέρες άδειας, διακοπές για τα παιδιά τους, υποτροφίες, γάλα κάθε μέρα κλπ κλπ.
- Γιατί τα παιδιά τους πρέπει να δουλέψουν και αυτά εκεί.Και να τεμπελιάζουν σαν τους πατεράδες τους.

Η κατάντια αυτής της χώρας είναι απερίγραπτη. Και η ΔΕΗ που έχει το δικαίωμα να μας στερεί το φως της γειτονιάς μας στο όνομα μιας Δημοκρατίας όπου οι πολίτες μπορούν να καταταστρατηγούν το ίδιο το πολίτευμα.

Βέβηλα ανθρωπάρια, σύντομα θα δείτε τους γειτόνους σας να μη σας ανέχονται πια...
Και πιστέψτε με, δε λαικίζω. Αλήθεια λέω και με χαρά θα ψάξω να βρω αυτούς που θα βοηθήσουν να γκρεμιστεί το άθλιο αυτό χάλι...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Πολίτη,
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω: λαϊκίζετε.
Βέβαια, δικό σας είναι το blog, ό,τι θέλετε κάνετε! Αλλά μην έχετε αυταπάτες περί αυτού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: αναφέρεστε στο δωρεάν γάλα.
Μα δεν είναι "παροχή της ΔΕΗ" ή του δημοσίου αυτό! Είναι νομοθετική απαίτηση για τους εργαζομένους της βιομηχανίας! ΚΑΘΕ βιομηχανία στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παρέχει καθημερινά μια μερίδα γάλα στους εργαζομένους της.

Ο λόγος είναι πως βρίσκονται εκτεθειμένοι σε χημικά. Στόχος του γάλακτος είναι να διαλυτοποιήσει τα χημικά στο λίπος του, ώστε να μην συσσωρεύονται στο σώμα του εργαζομένου.

Λοιπόν, πριν πετροβολήσετε κάτι και προκαλέσετε ζημιά, καλό είναι να είστε πιο ενημερωμένος.

Για παράδειγμα: υπάρχουν 400 αποσπασμένοι από τη ΔΕΗ. Προφανώς πρόκειται για τα βύσματα στα οποία αναφέρεστε που μάλλον ιδρώνουν στα βουλευτικά γραφεία. Η ΓΕΝΟΠ ζητά εδώ και καιρό να τους επιστρέψουν, αλλά οι πολιτικοί κάνουν πως δεν ακούν. Είναι τυχαίο;?

Όσον αφορά τον συμπαθή ζαχαροπλάστη, αντί να ανησυχεί για τα χαλασμένα του γλυκά, σας διαβεβαιώ ότι τρέμει για τη σύνταξη που ΔΕΝ θα πάρει, επειδή μετά την ενοποίηση του φορέα του υπό τον ΟΑΕΕ, το νέο ταμείο αναγκάζεται να εκποιεί περιουσία για να δώσει συντάξεις. Ξέρει καλά ποιος φταίει και γιατί δεν πρέπει να τον ξαναψηφίσει.
(Αν δεν ξέρει, είναι άξιος της μοίρας του!)

Αυτά και συγνώμη για το "σεντονάτο".

Πολιτης είπε...

κ. esp0ir
Ευχαριστώ για το σχόλιο.
Η προφανής υπερβολή του γάλακτος από την πλευρά μου (σαφώς και γνωρίζω την αξία και τη χρήση του), σκόπευε στο ότι χορηγείται σε πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους που δεν εργάζονται σε βιομηχανικό περιβάλλον.
Εξάλλου έκανα σαφή τη διάκριση μεταξύ των σκληρά εργαζόμενων.
Και θα επιμείνω. ΔΕΝ λαϊκίζω. Το πρόβλημα είναι συνολικό και δεν αφορά μόνο το γάλα και τους 400 αποσπασμένους (θα συνεχίσω να ΜΗ νιώθω καλά για πολύ γνωστό μου απόφοιτο λυκείου που δεν εργάστηκε ποτέ στη ΔΕΗ και αμείβεται με μισθό που πολλοί αξιότεροί του δεν λαμβάνουν στις επιχειρήσεις του "εξω κόσμου".Και όχι ΔΕΝ τον θέλω πίσω.Θέλω να πάει στην ανεργία και να βρει δουλειά μόνο του.Οπως εγώ και εσείς). Αφορά σε μία άρρωστη επιχείρηση (όχι ζημιογόνα-άρρωστη) στο καθεστώς μονιμότητας καθώς και των τρόπων πίεσης που ο καθένας έχει στα χέρια του όταν εργάζεται στο Δημόσιο.
Παραλαμβάνω λοιπόν τη δική σας πέτρα και τη φυλάω για να τη δώσω σε κάποιο που θα φτιάξει μια ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, ή τη βάση μιας γεννήτριας ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. Εκεί τουλάχιστον θα ξέρετε και εσείς και εγώ ότι θα είναι χρήσιμη.Χωρίς απεργίες,ευτυχώς (είναι γνωστό ότι οι πέτρες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν στερούν σε κανένα τις υπηρεσίες τους).

Οσο για το ζαχαροπλάστη, ας πληρώσει τις επιταγές του μόνος του. Η ΔΕΗ φτιάχτηκε εξάλλου με τα χρήματα όλων, το ζαχαροπλαστείο από τα δικά του μόνο.
Είναι όμως πραγματικά τραγικό να ζούμε μόνο για τη σύνταξη δε νομίζετε?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!

Σίγουρα όταν υπάρχει σε γνώση μας συγκεκριμένο παράδειγμα χαραμοφάη που ποτέ δεν αγωνίστηκε για κάτι αλλά του το έφερε στο πιάτο ο μπαμπάς (και οι γνωστοί του), μας πνίγει το άδικο. Πλην όμως, δεν είναι φαινόμενο του Δημοσίου.

Ρίξτε μια ματιά σε ΟΛΕΣ τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και θα δείτε τον ίδιο και χειρότερο νεποτισμό. Σε ΟΛΕΣ! Από το μαγαζάκι της γωνίας ως τις πιο "σοβαρές" (π.χ. τράπεζες) όπου το βύσμα ζει και βασιλεύει.

Δεν είναι δυνατό για κάποιες τέτοιες περιπτώσεις να πετάμε στον καιάδα όλους τους υπόλοιπους!

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχει νόημα να μετρήσουμε πού υπάρχει χειρότερος νεποτισμός. Είναι θέμα νοοτροπίας, άρα έχει διαποτίσει την κοινωνία μας σε βάθος.

Οι ιδιώτες που ΘΑ (ακόμα στο ΘΑ είμαστε, με τόσο ήλιο και αέρα!) παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα, έχουν ήδη κάνει συμβόλαιο ώστε να το αγοράζουν από τη ΔΕΗ με 50 λεπτά και να το πουλάνε πίσω στη ΔΕΗ με 70 λεπτά.

Τουτέστιν, κέρδος 40%, για ένα απλό νταβατζηλίκι. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΚΕΡΔΟΣ γιατί η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη (!!!) να το αγοράσει το ρεύμα.

Κάτι τέτοια βλέπω και σκέφτομαι να στήσω μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με τέτοια σύμβαση. Τι λέτε, συνεταιριζόμαστε; :)

Να τους βράσω αυτούς τους γιαλαντζί φιλελεύθερους και καπιταλι(η)στές. Αυτό είναι ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ από το Κράτος και ελπίζω να τους κόψει τον κώλο η ΕΕ γιατί θα ακριβύνει το ρεύμα εξαιτίας τους.

Ο ζαχαροπλάστης τουλάχιστον, παλεύει για να αφήσει το μαγαζί στο παιδί του. Ή άμα γουστάρει, του βάζει φωτιά και το καίει. Μαγκιά του! Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, για ποιο κίνητρο να παλέψουν αν τους πάνε στο ΙΚΑ;?

[Να τονίσω εδώ πως είμαι οπαδός του καθήκοντος και λοιπών ρομαντικών αξιών, αλλά ξέρω ότι δεν είναι όλοι έτσι.]

Πολιτης είπε...

Καλησπέρα!

Δυστυχώς καλέ μου (και με καλές προθέσεις) συνομιλητή ο χαραμοφάης δεν είναι ένας. Είναι χιλιάδες και φοβάμαι η πλειοψηφία. Εγώ μόνο έχω δεκάδες πραγματικά παραδείγματα. Μου είναι αδύνατο να δεχθώ ότι όλα πέσανε μόνο στο δρόμο μου.
Η εμμονή σας να λαμβάνετε ακόμα και το πιο απλό παράδειγμα προς γενίκευση (το γάλα, ο χαραμοφάης αλλά όχι τα υπόλοιπα) με εκπλήσσει!
ΟΧΙ λοιπόν ο χαραμοφάης είναι "πολλοί".
Ας ρίξω ακόμα μια ματιά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ε,λοιπόν ούτε η αναλογία είναι ίδια, ούτε η απόδοση των ανθρώπων. Βλέπετε εκεί, ο τεμπέλης γρήγορα φαίνεται και την "κάνει". Προφανώς δεν τυχαίνει να γνωρίζετε τι είναι κόστος επιχείρησης. Δεν το λέω ειρωνικά. Απλώς δεν βάλατε τον εαυτό σας στη θέση αυτού που πληρώνει εισφορές και ΙΚΑ για το ανεψούδι του. Σας πληροφορώ οτι κανένας επιχειρηματίας δεν ανέχεται να το κάνει (εκτός από οικογενειακές σκοπιμότητες βέβαια). Σε κάθε περίπτωση είναι ηλίου φαεινότερο ότι το Δημόσιο μπορεί να λειτουργήσει με κλάσμα των σημερινών υπαλλήλων και καλύτερη οργάνωση. Υπάρχουν μετρήσεις από διάφορους φορείς και την ΕΕ γιαυτό το θέμα. (αν δούλευε το σύστημα δεν θα χρειαζόταν τέτοιου μεγέθους επιδοτούμενο εκσυγχρονισμό)

Ακόμα βέβαια και εάν ίσχυε αυτό, αρνούμαι ως πολίτης το γεγονός ότι τη νοοτροπία αυτή πρέπει να την πληρώνω εγώ επειδή ισχύει και αλλού!

Επιτρέψτε μου λοιπόν να το τοποθετήσω γενικότερα. Το Δημόσιο ΠΑΣΧΕΙ τραγικά. Και η ΔΕΗ μέσα σε αυτό. Οι τεμπέληδες και οι χαραμοφάηδες είναι δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό που βαρύνει τους ώμους του λαού!(εμού και εσάς)

Είμαι δυστυχώς μάρτυρας ΠΟΛΛΩΝ περιπτώσεων ιδιωτικών υπαλλήλων που μεταφέρθηκαν στο Δημόσιο. Μου προκαλούν αηδία οι περιγραφές τους περι καθισιού και αδράνειας καθώς και έλλειψης στοιχειώδους ελέγχου. Μακάρι να μου επιτρεπόταν να σας δώσω αναλυτικά παραδείγματα...Μακάρι να μπορούσα τα καταγγείλω κάπου και αυτοί οι άνθρωποι να πάνε από εκεί που ήρθαν. ΑΥΤΟ ΠΟΥ "ΔΕΝ" ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Σε κάθε περίπτωση, δεν μιλούμε περι συγκρίσεων χειρότερου νεποτισμού αλλά της κατάντιας του Δημόσιου τομέα. Ο ιδιωτικός εξάλλου όταν δε πάει καλά, πτωχεύει.Ο άλλος απλώς δανείζεται!

Περι ιδιωτών και ΔΕΗ θα επανέλθω...το σχόλιο σας (όπως και το προηγούμενο) είναι πολύ ενδιαφέρον (μέχρι τότε αναλογιστείτε πόσο έχει επιδοτηθεί ο Δημόσιος τομέας και η....καημένη ΔΕΗ ΑΕ!!! Αλήθεια ποιος επενδυτής πλήρωσε τα εργοστάσια της?)

Να τονίσω και εγώ εδώ πως είμαι οπαδός του καθήκοντος και λοιπών αξιών (ο ρομαντισμός είναι επιλογή , τις αξίες είτε τις έχεις είτε όχι) και όπως επίσης μεγάλωσα με την αρχή να μη ζω σε βάρος των άλλων ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Πολίτη,

Μάλλον δεν έχουμε δει τις ίδιες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Και δε μιλάω μόνο για «ανήψια» ...

Ολόκληρο το σόι να είναι βολεμένο σε μια εταιρία (ας πούμε βιοτεχνία), να βάζουν όλοι χέρι στο ταμείο (εννοείται!) και μόνο δύο εργαζόμενοι (με πραγματικά προσόντα, πτυχία, κλπ) που βγάζουν τη δουλειά ... μπορείς να μαντέψεις ποιος φταίει για κάθε τι στραβό και παίρνει πόδι με την πρώτη ευκαιρία, εε?!

Για να μην αναφερθώ στις «υιοθετημένες» ανηψούλες! (Ας το αφήσω, δε με συμφέρει ως γυναίκα.)

Το Ελληνικό Δημόσιο (γενικώς και αορίστως) χρειάζεται λιγότερους και πιο καταρτισμένους υπαλλήλους. Έχω ακούσει π.χ. γυναίκα (υπάλληλο γραφείου, 3-4 έτη πριν τη σύνταξη) να δηλώνει «Δε με ενδιαφέρει να μάθω Η/Υ» και ήθελα να την πνίξω.

Επίσης, χρειάζεται σκληρότερους νόμους κατά της διαφθοράς (π.χ. αυτόματη δήμευση της περιουσίας μέχρι του βαθμού της προκληθείσας βλάβης), κατάργηση των υπηρεσιακών συμβουλίων που λειτουργούν παραταξιακά, κλπ.

Η ΔΕΗ όμως, διατείνεται ότι χρειάζεται 2.035 νέους υπαλλήλους, σύμφωνα με την τελευταία της προκήρυξη (2007). Και για να είναι βέβαιος ο διορισμένος από την Κυβέρνηση κ. Αθανασόπουλος ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα τους πάρει με γαλάζια συνέντευξη.

Στο μεταξύ, είναι κανονικά ενταγμένη στο ΧΑΑ, από την προηγούμενη δεκαετία. Δλδ λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, ασχέτως αν ο μεγαλομέτοχος παραμένει το ΥΠΑΝ.

Καθώς από το 1950+ η ΔΕΗ παρακρατούσε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων της (αυτασφάλιση), έφτασε στο σημείο να τους ανήκει. Σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη που παρήγγειλε ο Μητσοτάκης το 1991 σε βρετανικό γραφείο, διαπίστωσαν ότι το ποσό του Ταμείου είχε ξεπεράσει κατά πολύ την αξία της επιχείρησης!!

Ποσό το οποίο η ΔΕΗ χρησιμοποίησε για να φτιάξει νέες μονάδες, να αγοράσει εξοπλισμό, να επεκτείνει το δίκτυό της. Και σήμερα ο Καραμανλής λέει στους εργαζομένους να το ξεχάσουν! (Με την ευγενική παρέμβαση του Σιμήτη, που έβαλε το χεράκι του περιπλέκοντας την ιστορία).

Μόλις σήμερα είδα τις συνολικές ασφαλιστικές εισφορές μου για το 2.007 και μου ήρθε «κάπως». Δεν έχω βαρέα και ανθυγιεινά, ούτε εργάζομαι 20 χρόνια. Υποψιάζομαι ότι αυτοί στη ΔΕΗ έχουν μεγαλύτερες κρατήσεις από μένα και τριμερή χρηματοδότηση (έστω οι προ του ‘92).

ΓΙΑΤΙ να τα χαρίσουν στον Αλογοσκούφη για να μπορέσει να πουλήσει ευκολότερα τη ΔΕΗ και να τα χαρίσει στον Bill Gates?

Μιλάμε για το μεγαλύτερο ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στη Νεότερη Ιστορία! Θα ήταν παράλογο να αφήσουν τον Καραμανλή να τους κλέψει αδιαμαρτύρητα.

[Και μαζί με τα ξερά, θα ποτιστούν κάποια χλωρά. Όπως γίνεται στα πάντα.]

Πολιτης είπε...

Αγαπητή esp0ir,

Είναι σαφές πια ότι δεν έχουμε δει τις ίδιες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Εγώ είχα την τύχη λόγω εργασίας να δω εκατοντάδες και πιστέψτε με αναφέρεστε σε μια μειοψηφία. Γενικά και όχι γενικολογώντας είναι καλό να συγκρίνουμε σχετικά όμοια πράγματα (οχι τις βιοτεχνίες με το Δημόσιο). Στα μεγάλα αλλά και στα αποδοτικά μαγαζιά τα πράγματα είναι αλλιώς. Νομίζω πάντως πως γενικώς συμφωνούμε...

Ναι, σαφώς πρέπει να καταρτιστούν οι Δημόσιοι υπάλληλοι και να μειωθεί ο αριθμός τους. Και δυστυχώς δεν αρνούνται μόνο να μάθουν Η/Υ αλλά και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες (γιατί είναι κουρασμένοι). Δεν γνωρίζω (και δε χρειάζεται να μάθω) που εργάζεστε αλλά εμπιστευτείτε αυτό που σας λέει κάποιος που έχει ανεβάσει 5 μεγάλα έργα οργάνωσης σε οργανισμούς δημοσίου (παρεμπιπτόντως δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους). Το 20% εργάζεται και το 80% απλώς κάθεται. Αυτό συμβαίνει και στο Στρατό, ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό).Οσο για τις "άλλες ανηψούλες" δεν θέλετε να ξέρετε.

Και σαφώς όπως δίκαια λέτε, πρέπει να αποδοθούν στη ΔΕΗ τα ανάλογα της προσφοράς και των επενδύσεων της. Το προσωπικό που λείπει είναι αδιάφορο αν θα συμπληρωθεί με γαλάζια, πράσινη, η ΑΣΕΠική συνέντευξη ή χα-διαγωνισμό(μη μαχητό και μη διερευνήσιμο όπως θα ξέρετε). Το θέμα είναι εάν λείπει (ακόμα και εγώ ξέρω θέματα υπερ-πλεονασμού σε μονάδες)και εάν αυτοί που προσληφθούν θα είναι πολίτες σαν και εμένα ή "ανώτεροι". Γιατί περί αυτού πρόκειται αγαπητή. Για ανώτερους πολίτες.Τραγικό (και μη με ρωτήσετε γιατί δεν πάω και εγω, μερικοί άνθρωποι προτιμούν την αξιοπρέπεια -προς Θεού δεν είναι όλοι αυτοί αναξιοπρεπείς, βέβαια-).

Ναι, θα ξανά-συμφωνήσω ότι η ΔΕΗ κακομεταχειρίζεται από κυβερνήσεις και λοιπούς. Είμαι υποχρεωμένος όμως να σεβαστώ το παρελθόν του Αθανασόπουλου και τις διαχειριστικές του δυνατότητες. Οι μεγαλομέτοχοι έχουν το δικαίωμα να τον πάψουν εάν δεν κάνει καλά τη δουλειά του.
Ποιος όμως θα πάψει αυτούς που ποτέ δεν δούλεψαν, που φωνάζουν για "καταστατικά" και ανακοινώνουν αγώνες την ίδια στιγμή που "βάζουν" τα παιδάκια τους στη ΔΕΗ? Και γιατί τέλος πάντων δεν γίνονται αγώνες (ναι αγώνες, όχι υπομνήματα) για τα όσα δίκαια λέτε στο σχόλιό σας? αλλά μόνο όταν θιγεί η τσεπούλα τους (μας)?.

Αντιλαμβάνεστε τη δίκαια αγανάκτησή μου, και εγώ τη δική σας. Σε κάθε περίπτωση οι τελικοί υπαίτιοι είμαστε εμείς, οι τροφοί (με τη ψήφο μας) της χα-Δημοκρατίας. Ψηφίζουμε και δεχόμαστε τα πάντα (εμένα μη μετράτε, αλλά γενικά έτσι είναι) εκτός από την μεταβολή του μισθού και της σύνταξή μας....

Το μέλλον μας είναι ζοφερό.Κρίμα.









Το τεράστιο αγαθό της Δημοκρατίας που τόσο κακοποιείται στις μέρες μας όχι από τυρ

Ανώνυμος είπε...

Τι να έγινε άραγε η esp0ir?
Φαντάζομαι ακόμα θα πιστεύει ότι η ΔΕΗ είναι μια καλή εταιρεία?
Ότι αυξάνει τα τιμολόγια και αυξάνουν τα κέρδη? Ότι ακόμα εκτελεί κοινωνικό έργο? Ότι την κλέβει ο Αθανασόπουλος?

Αλήθεια τι να πιστεύει?

ΣΚ